רקע הודות מכונית חשמלית –
בתחילת המאה העשרים, היוותה מכונית חשמלית רוב אצל כלי הרכב המונעים ברחבי תבל, ברם, בתוך כמה שנים כבר הונעו רוב המכוניות במנוע בעירה פנימית ולא במנוע חשמלי. היו לכך כמה סיבות, כלהלן –
- תחבורה הינה אחת מקהל היעד הכי משמעותיים של תעשיית הנפט, שהפכה לאחת מהתעשיות האיתנות והמשפיעות ביותר בכל המדינות שעל פני הגלובוס.
- בשנת 1912 הציגה חברת קדילק בפעם הראשונה ביצור סדרתי, את המתנע החשמלי למנוע בנזין. עד תקופה זו נדרשו נהגי המכוניות להתניע אותן על ידי מנואלה והדבר היווה פעולה קשה פיסית, וכן בעלת סיכון במצבים שבהם המנואלה הסתובבה אל מול כיוון הסיבוב וכן הסבה לנזק פיסי. כמו כן, באותה עת, מכונית שהונעה במנוע בעירה פנימית הייתה הרבה יותר קשה לתפעול אל מול מכונית חשמלית, בשל כך כי הייתה דרישה של תזמון הצתה ידני – פעולה שנערכה במנוע בעירה פנימית, במקביל לכל יתר פעולות הנסיעה. תזמון ההצתה החשמלי והמתנע החשמלי נכנסו ליצור סדרתי בקרב רוב יצרני הרכב במשך שנות העשרים של המאה העשרים ובאופן זה נמחקה אחת הסגולות של הנעה חשמלית.
- התפתחותה הזריזה של תעשיית המכוניות, בפרט בשל יזמים, כמו לדוגמה – הנרי פורד, אשר הפכו אותה ליותר עממית ובחירתה של תעשייה זאת במנוע בהירה פנימית, שמא מדובר בסיבה הכי משפיעה.
- עוד אלמנט משמעותי היה ניצחונה במלחמת האזרחים של הדרך של זרם החילופין ברשת החשמל של שיטת הזרם הישר. כאשר יצרני החשמל עזבו את הדרך של הזרם הישר, שהינה הדרך עבור מילוי מצבר, נדרשו בעלי מכונית חשמלית לקנות ממירי זרם בעלות רבה, מה שהפך את קניית מכונית חשמלית ואחזקתה לעלות רבה ביותר.
במהלך קרוב לחמישים שנה, עד לשנות השבעים של המאה העשרים בקירוב כך גם היו מחקרים ועידכונים בחדשות, כמעט נגוז לחלוטין מכונית חשמלית. כמו כן, מכונית חשמלית הוסיפו לשמש במנעד רב של שימושים – בין אם מדובר במלגזה שפועלת בתוך מחסן ובין אם מדובר במכונית למגרש גולף, קולנועית ובין אם מדובר בכל קטר ברחבי מדינות בתבל. כל קטרי הרכבת המודרניים במדינות זרות מונעים באמצעות מנוע חשמלי, בשל כך כי רק מנועים כאלה יכולים לייצר את מומנט האון הכביר שצריך לשם הנעה של רכבת. כאשר עובדה זו נהירה בקטר חשמלי, כי אם אף בקטר דיזל מה שמסובב את הגלגלים לא אותו מנוע דיזל, כי אם מנוע חשמלי שמוענקת לו אספקת חשמל שלו ממנוע דיזל. מנועי הדיזל שעל הרכבת הם בסך הכל גנרטורים לשם אספקה של חשמל למנוע חשמלי.