כל המידע החשוב אודות סוללה נטענת לארבע גלגלים

כל המידע החשוב הודות סוללה נטענת של רכב חשמלי –

למעט טעינת מצבר באמצעות חיבורו לרשת החשמל, טכנולוגיית הבלימה המטעינה מוסיפה אף הינה להטענת המצבר. מנגנון אחזור האנרגיה שבבלימה המטעינה מעט רכב או עצם כל שהוא באמצעות המרה של אנרגיה קינטית למעין סוג אחר הניתנת לשימוש לאלתר או לחלופין לצבירה. ברכב חשמלי אנרגיה זאת נאגרת במצברי הרכב או בקבוצה של קבלים באמצעות הטענה שלהם. טכנולוגיה זו פותחה בשביל כלי רכב כבר בשנת 1967.

סוללה נטענת של רכב חשמלי במציאות העכשווית –

במציאות העכשווית, בין ראשי החוקרים של רכב חשמלי מונע מצבר, עומד פרופסור הירושיי שיניזו, מאוניברסיטת קאייו שביפן, שהצליח ליצור בשנת -2003 רכב חשמלי שנקר אליקה, אשר בא עד ל- שלוש מאות ושבעים קילומטר לשעה ולמרחק בן שלוש מאות קילומטר בטעינה בודדת. בחודש נובמבר, בשנת 2004, שיניזו הפתיע פעם נוספת, כאשר אליקה עקפה את התאוצה של רכב פורשה תשע מאות ואחד עשר טורבו ובאה מאפס אל מאה קילומטר לשעה רק ב- ארבע שניות.  בשנת 2008, הופיע דגם מיטבי יותר של אליקה למהירות בת כארבע מאות קילומטר לשעה. לרכב שמונה גלגלים שמורכבים ממנועים נבדלים, בתפוקה כוללת של שש מאות כוח סוס. הרועץ של רכב חשמלי זה הינו המחיר שלו – לרכב יש כשלוש מאות בטריות ליתיום יון, אשר מחירם כ- עשרים מיליון ין. גם כי במדינת יפן קיימת טכנולוגיה הכי מפותחת בנושא, בפרט במדינת סין קיימת הלכה למעשה מסחרית של הטכנולוגיה הנ"ל. חברה סינית מייצרת מוניות חשמליות, המושתתות אף הן על בטריות ליתיום יון. המהירות המרבית שלהן הינה מאה ועשרים קילומטר לשעה והן מורכבות מטווח נהיגה בן שלוש מאות וחמישים קילומטר לטעינה אחת.

בזמן האחרון חברה אמריקאית שמכונה פניקס מוטורקארס פתחה בייצור של רכב חשמלי, המושתת על גבי סוללה עכשווית וידידותית לסביבה של חברת אלטרנאנו מארצות הברית, אשר מושתתת ליתיום, טיטניום ואף חלקיקים מתעשיית הננוטכנולוגיה. הבטרייה נותנת בידכם טעינה זריזה של עד עשר דקות שמעניקה טווח נהיגה בן מאתיים קילומטר לטעינה, בדגם מיושן, ועד ארבע מאות קילומטר בדגמים חדשים. עוד מעלה באה לידי ביטוי באורך החיים שלה שמגיע עד ל- ארבע מאות אף קילומטר של נהיגה מצטברת, תוך כדי חמישה עשר אלף מחזורי פריקה וטעינה.

אחת מהמילה האחרונה של כלי רכב חשמלי, היא טסלה רודסטר האקסקלוסיבית של חברת טסלה מקליפורניה, רכב הספורט החשמלית הראשון. הממשל האמריקני החליט, כי זהו הרכב. עוד כלי רכב חשמלי שיש בנמצא כעת הינו – פורד פוקוס אלקטריק, רנו זואי שמגיעה לטווח של מאתיים ותשעה קילומטר לטעינה, מרצדס SLS AMG אלקטריק דרייב שמגיעה לטווח של מאתיים וחמישים קילומטר בטעינה, ובי. ואי די, אי שש ממדינת סין, שמאופיינת בטווח אדיר בן שלוש מאות קילומטר לטעינה. ברכבי מיני – שברולט ספארק , הי וי ורנו טוויזי וברכבי מיקרו סמארט פורטו אי די.