הייעוד הספציפי של המותג שלנו לנסיעה

הייעוד הספציפי של מכונית חשמלית –

קיימים המון סוגים של מכוניות חשמליות בעלות מטרה ספציפית, בין אם מדובר בכלי רכב שכיחים, כמו למשל – טרקטורון, גולף או מלגזה ובין אם מדובר ברכבי חלוקת חלב במדינות אשר על פני הגלובוס במכוניות חשמליות שכונתיות.

  • אופניים חשמלייםהינם אופניים ממונעים שאליהם מחובר מנוע חשמלי זעיר, אשר מונע על ידי בטרייה חשמלית.  בחלק מהסוגים עשוי הרוכב להסתייע במנוע אף כאשר הינו לא מדווש ובחל' מהסוגים המנוע מופעל רק בזמן של דיווש. אופניים חשמליים שונים מן אופנועים חשמליים באופן שקיים עבורם מנוע חלש יותר, ובאפשרותו של המדווש לרכב אף על ידי רק  דיווש. מרבית הדגמים מגיעים למהירות של בין עשרים לבין שלושים וחמישה קילומטר לשעה עם הספק של מאתיים וחמישים לבין שבע מאות וחמישים ואט.
  • קורקינט חשמליהינו קורקינט ממונע, שיש בו מנוע חשמלי המונע באמצעות בטרייה. הקורקינט החשמלי מורכב מכידון הזהה לזה של אופניים, אבל הקוטר של הגלגלים שלו בדרך כלל מועט בהמון מקוטר גלגלים של אופניים. רכיבה על קורקינט חשמלי נערכת תוך כדי עמידה, אבל אפשר גם לשבת באמצעות התקנת כיסא זהה לכיסא של אופניים.

עשיית השימוש בקורקינט חשמלי במדינת ישראל הוסדר בצו ביולי, בשנת 2004. הצו מאפיין קורקינט חשמלי כמכונית חשמלית בעלת שני גלגלים, שמורכבים אחד אחרי השני, המונע במנוע חשמלי, שהספקו לא יותר ממאה וואט, מהירותו לא רבה מ- שניים עשר קילומטר לשעה ומשקלו העצמי לא למעלה משניים עשר קילוגרפ. על פי הצו, קורקינט כזה פטור מהדרישות החלות על רכב ממונע בהתאם לפקודת התעבורה.

השימוש בקורקינט מכני, בעל מנוע בנזין, אינו מותר במדינת ישראל ובאופן זה אף קורקינט חשמלי בעל אפשרויות רבות מאלה המנויות בפקודת התעבורה. כמו כן, בכבישי מדינת ישראל נעים אלפי קורקינטים כאלה אל מול לחוק ובלי שקיים בידם היתר או ביטוח למצב שהמכונית תיפגע או שתפגע באדם כל שהוא.  משרד התחבורה מחרים לעתים קורקינטים ממונעים, אשר לא מותר לעשות בהם שימוש במדינת ישראל, ברם הקורקינטים הממונעים שהוחרמו נמכרו במכרז לכל המרבה בעלות בלי הסדרה חוקית. בית המשפט העליון הביע תמיהה על מדיניות הלה, בחודש ספטמבר, בשנת 2010 וביקש להפסיק אותה מיד.

  • רכינועאו בלועזית סגוויי  הינו   כלי תחבורה שמורכב משני גלגלים. הרכינוע מייצב את עצמו בצורה רציפה על ידי מחשב ומנוע שקיימים בבסיסו. כדי להתקדם לנוע, על הרוכבים עליו להישען קדימה, כאשר תנועה אחורה מושגת על ידי הישענות אחורה.